Edelstenen. Nou ja stenen. Als kind lagen deze in mijn bed. Dat vertellen mijn ouders me… ik kan me er zelf weinig van herinneren. Mijn eerste herinnering is de vakantie-steen. En dat ik er 1 mee naar huis mocht nemen. Hieruit maak ik op dat ik diverse mee naar het vakantie huisje sleepte.

De edelstenen speelde verder geen rol in mijn leven. Dat kwam pas vele jaren later. Trommelsteentjes die ik cadeau kreeg. Steentjes die ik cadeau gaf. Het bestuderen en ervaren wat hun energie met me deed, kwam ook weer jaren later. Tijdens mijn studie en eerste werkzame jaren in het bedrijfsleven was er helemaal geen ruimte voor. Maar dat gold ook wel voor meer in mijn leven. Na een ingrijpende beslissing rond mijn 30e, veranderde mijn leven. Sterker nog; toen begon ik te leven. Mezelf uitleven hoorde daarbij.

Nog steeds weinig ruimte voor edelstenen. Dat kwam op het moment dat ik er aandacht voor had. En ze gaven me die ondersteuning die ik nodig had. Boodschappen kwamen door bij het vasthouden. Boodschappen voor mezelf maar ook voor anderen wanneer ik me op hen energie concentreerde. En dat is gebleven…. Na een periode van “wie ben ik nou” “de ander kan dat toch veel beter” spelen ze een essentiële rol tijdens consulten. En kan ik ook zeggen dat ik voor jou de edelsteen kan uitzoeken die voor jou, op dit moment, past. Die jou de ondersteuning biedt die je nodig hebt. Ik mag dan ook edelstenen op maat uitzoeken. Edelstenen voor in praktijkruimtes. En dat vind ik geweldig!

Clienten nodig ik tijdens sessies uit, zelf te ervaren wat de edelsteen voor ze doet. De kleur, de vorm, de grootte. Wat voel je, wat ervaar je, wat zie je, wat ruik je? En dat kan jij ook!

Ik zeg uitdrukkelijk dat edelstenen ondersteuners zijn. Ik benader ze energetisch. Je kunt ze namelijk op verschillende manieren benaderen. Een edelsteen vervangt nooit het bezoek aan een arts. En ik sta erg achter de academische versus complementaire benadering. Ik hoop dan ook van ganser harte dat die werelden zich kunnen verbinden. Maar dat is een heel ander onderwerp.