Over Magie en Hekserij wordt nog wel eens lacherig gedaan.
Grappen over vrouwen die in het Volle Maanlicht naakt dansend rond het vuur of vliegend op de bezemsteel. Of dat we de hele dag chantend op een kussentje zitten met in iedere hand een kristal. Spreuken schrijvend. Mannen en kinderen offerend, de duivel verafgodend. Kruiden verzamelend. In een pot roeren met brouwsels. Vrouwen die in het bos leven, afgezonderd van de buitenwereld.

En ja die vrouwen zijn er vast. Maar er zijn genoeg ‘moderne’ vrouwen die hekserij uitoefenen. In hun dagelijks leven. En ze zijn overal…whooooo…

Ze staan achter je in de rij in de supermarkt, staan op het schoolplein, staan in de file, hebben werk of een bedrijf, voeden kinderen op, bakken pannenkoeken. Vloeken, dansen, vrijen en lachen. Hebben partners, vriendinnen en familie. Oftewel vrouwen zoals jij en ik.
Achter elke vrouw kán een heks schuilen. Een wijze vrouw, die op zoek gaat naar antwoorden. Die geen genoegen neemt met de gevestigde orde. De vrouw die zich de les niet laat lezen. De vrouw die studeert, doorvraagt en leert.

De vrouw die in verbinding staat met zichzelf.
Én de vrouw die weet dat ze deel is van een groter geheel. Dat ze zich kan verbinden en kán werken met de universele wetten. Een vrouw die haar verantwoordelijkheden kent en neemt.

Een vrouw die bereid is, het werk te doen. Want ja…werken is het.
Ben jij die vrouw?