Ze kijkt elke nacht op ons neer, ze straalt licht af en ze heeft heel veel impact op hoe we ons voelen: de maan. Ze maakt ons zacht, ze geeft ons kracht, ze laat ons naar binnen kijken en onze plek op aarde bewust innemen. Wat doe jij met de maan? Ontdek wat er allemaal mogelijk is als je leeft met de cycli van de maan.

De maan staat in nauwe verbinding met de zon. De maan heeft namelijk geen eigen licht. Dit is de weerkaatsing van het zonlicht. Zo staan zon en maan naast elkaar. De zon wordt beschouwd als mannelijk. De energie is naar buiten gericht, warm en licht. De maan wordt beschouwd als vrouwelijk. De energie is naar binnen gericht, koel en donker.

De maan reist net zoals de zon door de sterrenbeelden. De zon doet dat 12 keer in een kalenderjaar. De maan daar reist vaker doorheen.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat zowel de zon als de maan door hetzelfde sterrenbeeld reizen. Dat betekent dat zowel jouw bewuste (de zon) als jouw onderbewuste (de maan) thema’s, gevoelens, emoties van dat betreffende sterrenbeeld voor jezelf nader onderzocht kunnen worden.

De maankalender begint na 21 december. Dan is het Midwinter, ook wel Yule genoemd: de langste nacht en de korte dag. Vanaf dat moment worden de dagen langer. Van oudsher werd de terugkeer van het licht gevierd. Afhankelijk of de volle maan in de periode tussen 21 december en 19 januari valt, zijn er 12 of 13 manen in een jaar. De cyclus van de maan duurt gemiddeld 29 dagen.

De maan is magisch en heeft iets ongrijpbaars. Wanneer ze vanaf nieuwe maan in energie toeneemt naar het hoogtepunt tijdens volle maan worden mensen meer en meer geraakt. Wakker liggen, ervaren van onverwachte gebeurtenissen, ontmoetingen of situaties, emoties die versterkt worden en processen die aangewakkerd worden. Je kunt onrust ervaren in je lichaam, geest en ziel. Minder geduld hebben en meer haar op je tanden hebben. Je gaat op je strepen staan, duldt geen commentaar. Je bent helder en windt er geen doekjes omheen.

De mate waarin je dit ervaart verschilt. Mede omdat de energie van de maan en niet te vergeten jouw eigen gemoedstoestand wisselen.

Wil jij ook weten wat je kunt doen rond nieuwe en volle maan?

Verbind je met de energie van de maan en je verbindt jezelf (weer) met jouw eigen natuurlijke ritme. Je leert jezelf beter kennen, je bewustzijn wordt vergroot. Je ontvangt inzichten over (levens)vraagstukken. Je gaat helderder zien en waarnemen,

Treedt toe tot de magische maan groep en bestel nu het “Het magische maan abonnement”

Bijzonder om mij zo verbonden te voelen met mensen die ik in real-life nog nooit ontmoet heb. De maan meditatie is voor mij het moment om goed te voelen wat er in mijn binnenwereld leeft en door de maanmeditaties  ben ik mij meer bewust geworden van de energie van de maan en haar invloed op hoe ik mij voel.
Petra de Vries