Bij moed denk je misschien aan helden of heldinnen. Het gaat echter over jou. Jij die jouw leven aangaat. Jij die geen genoegen neemt met hoe het nu is.

Moed daagt ons uit om in contact te komen met wie we zijn en wat we willen. Moed vraagt om op een goed moment te stoppen wanneer je niet verder kunt. Moed vraagt ons om voor onszelf op te komen. Moed vraagt ons om hulp te vragen. Moed vraagt ons om verantwoordelijkheid te nemen.

Moed vraagt ons om het anders te doen dan voorheen. Moed vraagt ons om voor onszelf te kiezen. Moed vraagt ons om zaken aan te gaan die we eng vinden. Moed vraagt ons om kwetsbaar te zijn. Moed vraagt ons om dapper te zijn. Moed vraagt ons om ontvankelijk te zijn. Moed vraagt ons om zacht te zijn. Moed vraagt ons om krachtig te zijn.

Bij moed denk ik aan jou!

Jij die de donkere delen in je leven wil aankijken. Head on. Jij, die de donkere delen wil ontrafelen. Jij die de pijn, het verdriet, de rauwe randen aangaat.

Jij die jouw licht daarop wil laten schijnen. Omdat je vanuit je vanuit je binnenste weet dat je het jezelf verschuldigd bent.

Omdat je weet dat het NU niet klopt. Omdat je weet dat het genoeg is. Omdat je weet dat het zo niet langer kan. Omdat je bereid bent de verantwoordelijkheid te nemen over jouw leven. Dat je de verantwoordelijkheid neerlegt bij diegene die jou pijn en verdriet hebben gedaan.

En dat je uiteindelijk ervaart dat je veilig bent en dat je de moeite waard bent!